Dom > Vijesti > Sadržaj

Koje su prednosti obrade lima?

- Dec 14, 2018 -


Koje su prednosti obrade lima? Pravo ili pogrešno odabiranje procesa će direktno uticati na troškove proizvodnje dijelova. Na primjer, dijelovi koje treba uzorkovati su obično male serije. Ako ne postoji određeni broj naknadne obrade, obrada lima se općenito koristi za dovršenje cijene. Some; ako postoje serije delova od lima, onda proces lima nije tako dobar kao postupak žigosanja. Čini se da je obrada lima praktičnija.


Ako želite znati prednosti obrade lima, prvo morate razumjeti što je proces obrade lima. Tu su sečenje, skidanje rubova, savijanje, sekundarna obrada, prskanje i druge tehnike prerade. Ovi procesi se obavljaju ručno uklanjanjem burrsa, a ostatak se obavlja pomoću mašine. Ovi procesi se mogu mehanizirati i automatizirati pomoću uređaja za pozicioniranje kako bi se znatno poboljšala učinkovitost obrade i kvaliteta proizvodnje dijelova. Oprema za rezanje je jasan primjer. Stroj za rezanje CNC mašina, laserski stroj, stroj za rezanje itd. Ove opreme su postavile koordinate porijekla i X i Y prije izlaska iz tvornice. Uzmite CNC bušač da biste rešili prednosti obrade lima.


Prije svega, broj operacija probijanja je jednostavan i praktičan, a ima i prednosti za izratke sa kompliciranim oblikom, ali debljina treba biti unutar raspona koji se može obraditi. Nakon programiranja, ploča se može automatski obraditi. Pored potrebe da se u ranoj fazi uloži određeni iznos troškova, niski troškovi proizvodnje u kasnijoj fazi mogu pomoći preduzećima da poboljšaju ekonomsku efikasnost. Slijedi kvalitet gotovih proizvoda. Kvalitet broja delova za štancanje je veoma dobar, ne samo dijelovi za probijanje imaju visoku preciznost i ravnost, već i proizvode čine konzistentnima. Tada CNC stroj za probijanje ima visoku efikasnost proizvodnje. Digitalni punč može ostvariti masovnu proizvodnju dijelova i brzina proizvodnje je brza. CNC obrada limova nije samo brza, kvalitetna i raznovrsna metoda obrade, jednostruka bušenja, kontinualnog bušenja, niza udaraca i tako dalje.

Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Udarac vodič Longitudinalne
  • Metalni izbacivanje Pin
  • Ejector Sleeve Injection Punch Mould
  • Teški valjkasti ležajevi NKI
  • Više luka magnetski ventil
  • Kutija za kontrolu temperature