Dom > Vijesti > Sadržaj

Međunarodno tržište tržišta dugo je okupilo osam glavnih multinacionalnih kompanija.

- Jul 18, 2018 -

Sa globalnom industrijom koja ulazi u fazu 4,0 i brzog razvoja inteligentne proizvodnje, potražnja za ležajevima na međunarodnom tržištu raste.

Međutim, što se tiče globalne industrije ležajeva, tržište ležišta i dalje dominiraju SKF, FAG, NSK, TIMKEN, NTN, KOYO, Minebea i Nachi. Ove osam multinacionalnih kompanija su monopolizovane. Ostale marke je teško poznavati javnosti. Kineske kompanije su na međunarodnom tržištu. Udeo je još ograničeniji.Kada se osvrnemo na tržište domaćih ležišta, iako ima mnogo domaćih brendova, vrhunski ležajevi se uglavnom oslanjaju na uvoz. 80% tržišnog učešća uglavnom zauzimaju pet poznatih inostranih brendova kao što su "SKF, FAG, NTN, NSK, TIMKEN". Domaći brendovi imaju samo neke brendove kao što su "Wa Sha, Luo Sha, Ha Sha, Ren Ben, Tian Ma". Konkurencija.


Šta izaziva trenutnu situaciju? Kao GP, Aiken, CAE, Igus, takvi visokokvalitetni malim i srednjim brendovima, teško je otvoriti tržišnu situaciju?


Odgovor mora biti ne. Razlog zašto ove male i srednje veličine nisu poznati, uglavnom su povezani sa tradicionalnim trgovinskim navikama. Trgovina industrijskim robama se razlikuje od civilnih dobara. Zahteva veoma dug period odlučivanja. Kada se potvrdi saradnja, formiraće se dugoročno snabdevanje od tačke do tačke, a druge robne marke je teško intervenisati. Ovo je otežalo mala i srednja brendova da uđu na tržište.


Istovremeno, male i srednje brendove ograničavaju troškovi kapitala i rada, a tržišni kanali često se teško otvaraju.


Uspostavljanje korporativnog kredibiliteta i popularnosti, kao i prenošenje korporativne reputacije, mora se akumulirati polako tokom procesa transakcije, što zahtijeva veliku akumulaciju vremena. To je takođe uzrokovalo određene poteškoće da se mala i srednja brenda uđu na tržište.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Vodič stuba
  • Vodič Stub za kalupne kalupe
  • Vodič Stub za Die Set
  • Udarac vodič Longitudinalne
  • Bregasta osovina za traktor
  • Motocikl radilice