Dom > Vijesti > Sadržaj

Tehnički ključ vruće vožnje

- Nov 21, 2017 -

Za uspešnu aplikaciju za vruće Runner kalup potreban je nekoliko veza koje treba zaštititi. Najvažniji od njih su dva tehnička faktora. Jedna je kontrola temperature plastike, a druga kontrola protoka plastike.

1. Kontrola temperature plastike

Kontrola temperature plastike je veoma važna za nanošenje kalupa Hot runner. Mnogi proizvodni procesi i problemi sa kvalitetom proizvoda dolaze direktno iz sistema Hot runner kontrola temperature nije dobra. kao što je upotreba metoda ubrizgavanja vrele igle sa kapcima kada je kvalitet problema sa vratima proizvoda, formiranje kapije ventila kada zatvaranje zatvarača zatvora otežava problem, multi-šupljina dijelova kalupa ispunjava vrijeme i probleme sa nekonzistentnošću u kvalitetu. Ako je moguće, trebali bismo izabrati sistem vrućeg trkača sa različitim kontrolama temperature kako bi se povećala fleksibilnost i prilagodljivost.

2. Kontrola protoka plastike

Plastika u sistemu vrućeg trkača za uravnoteženje protoka. Vrata bi se trebala otvarati istovremeno kako bi plastika omogućila sinhronizaciju kaviteta. Za porodičnu kalupu razliku težine delova potreban je balans dizajna veličine trkača. U protivnom će biti nekih dijelova ispunjenih kalupom da bi se zaštitili pritisak nije dovoljan, neki delovi su ispunjeni prekomernim pritiskom, problemi sa prekomernim kvalitetom preletanja. Razumno je dizajnirati veličinu runera. Veličina previše mala za punjenje smanjila pritisak. Veličina je prevelika, volumen vrućeg ramera je prevelik, plastika u sistemu za vruće trkače da ostanu predugo, oštećuju svojstva materijala, što dovodi do toga da dijelovi ne mogu da zadovolje zahteve upotrebe.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Kuglični ležaj vodič Longitudinalne
  • Vodič za slajduće ležaje Bushings
  • Brass Crankshaft
  • Livenje čelične kolenaste gume
  • Igla Valjni
  • Keramički mjerač osigurača