Dom > Vijesti > Sadržaj

Napravljeno u Kini 2025 donosi nove razvojne mogućnosti industriji nosivosti

- Dec 06, 2018 -

"Made in China 2025" donosi nove razvojne mogućnosti industriji ležaja


U "Made in China 2025", plan snažno promoviše razvoj ključnih oblasti robota. Fokusiranje na automobilske robote, mašine, elektroniku, proizvodnju opasnih predmeta, odbranu, vojnu, hemijsku, laku industriju i druge industrijske robote, specijalne robote i zdravstveno zdravlje, kućne usluge, usluge obrazovanja i zabave itd., Aktivno razvijaju nove proizvode, promovišu standardizacija robota, moduli Razviti i proširiti tržišne aplikacije. Prekršiti tehnička uskog grla ključnih komponenti kao što su telo robota, reduktor, servo motor, kontroler, senzor i vozač i dizajn i proizvodnja sistema integracije.


Kao jedna od ključnih podržavajućih osnovnih komponenti industrijskih robota, industrijski robotski ležišta su i dalje relativno slaba veza u Kini, a njegova lokalizacija se odnosi na ukupnu konkurentnost domaće robotske industrije. S obzirom na razvojne potrebe domaće robotske industrije, hitno je da se sprovedu istraživanja i razvoj industrijskih robotskih ležajeva i ključnih tehnologija za industrijalizaciju, kako bi se osiguralo da indikatori uspješnosti nosioca postignu međunarodni napredni nivo, smanjili proizvodne troškove, i pripremiti se za dalje unapređenje industrijskog sistema industrije robota. Razvoj savremenih industrijskih robota ima tendenciju da bude lakši, a ležajevi moraju biti postavljeni u ograničenom prostoru, koji mora biti mali u veličini i svjetlosti u težini, to jest, lagan. Ali u isto vrijeme, robotsko veliko opterećenje, visoka opterećenja rotacije, visoka stabilnost u pokretu, visoka brzina pozicioniranja, velika ponovljivost, dug životni vijek, velike performanse pouzdanosti, potrebni robotski ležaji moraju imati visok kapacitet, visoku preciznost, visoku čvrstoću, nisko obrtni moment, dug životni vijek, performanse pouzdanosti. Lagane i visoke performanse su kontradikcija.


Prema informacijama industrije robota, objavljenih od strane China Robotics Industry Alliance, obim prodaje industrijskih robota u Kini u 2009. godini iznosio je 120.800 jedinica, što je porast od 32.2% u odnosu na 91.400 jedinica u 2016. godini. Uz povećanje potražnje za industrijskim robotima, Očekuje se da će industrijska robotska prodaja u 2018. godini dostigla 147.000 jedinica, što predstavlja 37% globalne prodaje industrijskog robota. U budućnosti, kinesko tržište robota je vrlo široko. Sa brzim razvojem industrijskih robota u Kini sigurno će se razviti brzi razvoj robotskih ležajeva. Precizni ležajevi za robote uglavnom uključuju: kružne ležajeve za specijalne harmonične reduke, fleksibilne ležajeve; RV reduktorski valjkasti ležajevi, ugaoni kontaktni ležajevi, igličasti ležaji itd.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Linearni kuglični ležajevi
  • Frankiranje dijelovi lista Die
  • Kovanje ekscentrična osovina
  • Livenje čelične kolenaste gume
  • Podložni kuglični ležaj
  • Pravougaoni blok merač