Dom > Vijesti > Sadržaj

Dizajn i obrada limova u mašinskoj industriji

- Dec 14, 2018 -

Projektovanje i obrada limova u industriji mašina

Bilo da se radi o kućištu automobila, pokrivaču CNC alatnih mašina, kućištu računara, komunikacionoj opremi i drugim proizvodima su nerazdvojni od limova, a sa zrelostima tehnologije obrade limova, limovi pokazuju širi razvojni potencijal.

Međutim, obrada lima je relativno složen zadatak, koji uključuje ne samo različite metode i parametre procesa, već i principe opreme i tehnike rada. Zbog toga, kako bismo osigurali kvalitet dijelova limova ispunjavali zahtjeve proizvoda, potrebno je dizajnirati lim. , procedure obrade i mjere predostrožnosti za istraživanje, kako bi se promovisao zdrav razvoj industrije prerade limova

Dizajn limova

Hong Yue je formirao svoj sopstveni sistem u dizajniranju i proizvodnji limova u trajanju od 12 godina kako bi osigurali kvalitet dizajna i obrade lima.


Čelični okvir u kombinaciji sa zaštitnim poklopcem

U dizajnu lima, obično dizajniramo rupicu za montiranje na krevetu i koristimo šesterokutni vijak od 8mm ili više da ga popravimo. Kvadratna cev sa površinom poprečnog preseka najmanje 40mm × 40mm je dizajnirana kao okvir, a "kabl za vješanje" je usvojen. Oblik štiti zaštitu od čelika na čeličnom ramu (slika 1), čime se obezbeđuje čvrstoća i lako demontaža i transport.


Sheet design

Na početku dizajna, Hong Yue je razmatrao stvarnu proizvodnju, uključujući i veličinu lista. Trenutno korišćene veličine lista su 1250mm × 2500mm i 1500mm × 3000mm, a upotrebljena je i laserska mašina za rezanje formata od 3015. Zbog toga se mora garantovati tokom dizajna. Obrađeni list je u ovom opsegu dimenzija, inače će se obrađivati odvojeno.


Opći limovi

U fazi programiranja generiše se puno ivičnih materijala. Da bi se poboljšala stopa iskorišćenja materijala, u program za obradu se mogu programirati neki uobičajeni dijelovi, kao što su rebra ili stakleni perli, koji ne samo da poboljšava brzinu iskorišćenja mašine za rezanje, već i troši ivični materijal i smanjuje materijal. šteta.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Čelični zatvarači
  • Bregasta osovina za traktor
  • Teški valjkasti ležajevi NA49
  • Teški igličasti valjkasti ležaj NK
  • Teški valjkasti ležajevi NKI
  • Splitter ploča za vruće runner