Dom > Vijesti > Sadržaj

Osnovno znanje o kugličnim ležajevima za duboke žljebove

- Jun 30, 2018 -

Kuglični ležaji su najčešći tipovi kotrljajućih ležajeva. Osnovni kuglični ležaji se sastoje od spoljnog prstena, unutrašnjeg prstena, seta čeličnih kuglica i set kaveza.

Postoje dva tipa kugličnih ležajeva: jednoslojni i dvostruki.

Struktura loptaste lopatice takođe je podeljena na dva tipa: zatvoreni i otvoreni.


Otvoreni tip znači da ležaj nema zapečaćenu konstrukciju. Zatvorena loptica sa žlebom je podijeljena u zaptivku prašine i otpornost na ulje. pečat.

Materijal zaptivnog materijala za zaštitu od prašine se štiti na čeličnom listu i služi samo za sprečavanje prašine u ulazu u nosač. Ulje za kontaktno ulje protiv kontaktnog ulja može efikasno sprečiti širenje masti unutar ležaja.

Jednodelni kuglični ležaj s kugličnim ležajem tipa 6, dvokrilni kuglični kuglični ležaj 4. Utility model ima prednosti jednostavne strukture i praktične upotrebe i najčešće je i najčešće korišćeni tip ležajeva.

Kuglični kuglični ležaji su uglavnom podložni radijskim opterećenjima i mogu nositi radijalna opterećenja i aksijalne opterećenja. Kada se radi samo na radijalnom opterećenju, kontaktni ugao je nula.

Kada kuglični ležaji imaju veliki radijalni klirens, oni imaju performanse ugaonih kontaktnih ležajeva i mogu izdržati velika aksijalna opterećenja. Koeficijent trenja kugličnih ležajeva dubokog žleba je vrlo mali, a brzina rotacije je takođe visoka.

Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Brass Vodiči
  • Čelični zatvarači
  • Štampanje umivaonika za elektronske alate
  • Vučni valjkasti ležaj
  • Splitter ploča za vruće runner
  • Keramički mjerač osigurača