Dom > Vijesti > Sadržaj

Protidampinški porez protiv kineskog ležišta - kuglični ležaj

- Dec 06, 2018 -

Antidamping porez protiv Kineza Bearing-Ball Bearing


01 Sjedinjene Države


Dana 15. juna 1987. godine, američko ministarstvo trgovine izdalo je antidampinški porezni nalog za konusne valjkaste ležajeve koji su prvi put izvezeni u Kinu.


11. jula 2000. godine, nakon prvog pregleda zalaska sunca, američko ministarstvo trgovine proširilo je protidampinški porezni nalog za proizvode koji su izvezeni u Kinu po prvi put. Nakon drugog pregleda o suncu, američko ministarstvo trgovine izdalo je antidampinški porezni nalog za kineske proizvode po drugi put za šest godina.


30. avgusta 2012. godine, nakon trećeg pregleda zalaska sunca, američko ministarstvo trgovine produžilo je treću antidampinsku poresku naredbu protiv kineskih proizvoda.


Američki ministar trgovine je 11. avgusta 2016. godine pokrenuo administrativnu reviziju naloga protiv dampinga za kineske stezne valjkaste ležajeve i njihove dijelove (period istrage je bio od 1. juna 2015. godine do 31. maja 2016. godine).


3. jula 2017. godine, Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Američkih Država objavilo je saopštenje da pokrene četvrti pregled anti-dumpinga o zalasku kineskih konusnih valjkastih ležajeva. Istovremeno, američka komisija za međunarodnu trgovinu pokrenula je četvrtu anti-dumping pregled zaleta o istraživanjima industrijskih oštećenja na kineskim stožčastim valjcima i ispitala da li je znatna šteta prouzrokovana domaćoj industriji SAD otkazivanjem antidampinških mjera i proizvodi pod razumnim očekivanjima će se nastaviti. Ili se ponovi.


6. novembra 2017. američko Ministarstvo trgovine izdalo je obaveštenje u kojem se navodi da je završen četvrti pregled anti-dampinga ubrzanog zalaska sunčanih valjkastih ležajeva i njihovih dijelova izvezenih u Kinu: "Ako postojeće antidampinške carine u ovom slučaju otkazan, Kina će biti uključena u slučaj. Damping proizvoda se nastavlja ili se ponavlja po stopi od 60,25%. " Yang Liqiang je naglasio: "Sjedinjene Države često sprovode antidamping istraživanja o izvozu auto delova kao što su stezaljki valjkasti ležajevi u Kini. Glavni razlog je to što proizvođači auto delova, poput konusnih valjkastih ležajeva u Sjedinjenim Državama pokušavaju da poboljšaju njihova konkurentnost, što je sakrivena trgovina trgovinom.


02 Evroazijska ekonomska komisija


Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije je 1. novembra 2006. pokrenulo protidampinšku istragu o proizvodima kotrljajućih proizvoda s poreklom iz Kine.


Ruska federalna vlada 13. decembra 2007. godine odlučila je usvojiti antidamping mjere protiv proizvoda kotrljajućih proizvoda s poreklom iz Kine i primijenila antidampinšku stopu od 31,3% -41,5%, koja vrijedi 5 godina.


18. septembra 2012. godine, Evroazijska ekonomska komisija pokrenula je prvu istragu o pregledu sunčeve kontaminacije za proizvode uključene u Kinu.


17. septembra 2013. godine, Evroazijska ekonomska komisija je napravila antidampinški pregled sunca o proizvodima koji su uključeni u Kinu i produžio protidampinške mjere za pet godina.


18. septembra 2017. godine, Evroazijska ekonomska komisija pokrenula je drugu istragu o pregledu protiv dampinga o kineskim proizvodima kotrljanja. Period istraživanja dampinga i štete u ovom slučaju je bio od 1. jula 2016. do 30. juna 2017.


18. juna 2018. godine, Evroazijska ekonomska komisija je objavila obavijest da je završen pregled antidampinga suncokreta proizvoda s kotrljajućim ležajem s poreklom iz Kine i odlučio da nastavi sa održavanjem prvobitne antidampinške carine 31,3% -41,5% , važi pet godina.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • Štampanje mrtvih dijelova za vrata
  • Senzor položaja raspona osovine
  • Senzor radilice
  • Radilica za automobile
  • Podložni kuglični ležaj
  • Grijanje žice zavojnica