Dom > Znanje > Sadržaj

Tehnički problemi pri izboru i kupovini vrućeg Runner sistema

- Nov 21, 2017 -

Korisnici u odabiru i kupovini sistema Hot runner će uključivati ​​dosta specifičnih tehničkih veza. Ako korisnik ima dobro tehničko znanje vezano za dobro i vruće troškove, lako je odabrati i kupiti najprikladniji sistem za vruće trkače kako bi se osiguralo da se kasniji postupak brizganja olakšava i poboljša kvalitet proizvoda.

1. Pravi izbor serije proizvoda Hot Runner

Dobavljači toplog često često se proizvode u proizvodne linije prema različitim veličinama plastičnih delova. kao što su veliki plastični dijelovi koji obrađuju mlaznicu velike veličine, male plastične delove sa malom veličinom obrade mlaznice. Zbog toga je korisnik u pravilnom izboru tipa Hot runner (izbor toplotnog vrha ili sistema tipa ventila) izbor izborne linije proizvoda za grejanje. Određuju se veličina konstrukcije i dizajn i proizvodnja kalupa. Ako izbor proizvoda linije Hot Runner nije tačan, za obradu kalupa kasnije ili u proizvodnji plastičnih dijelova samo je otkriveno da je greška vrlo ozbiljna i teško štedi. Da biste pravilno pomogli da izaberete proizvod linije Hot runner, svaki dobavljač vrelog dobavljača ima neku tehničku dokumentaciju za referencu. Korisnici bi trebali blisko sarađivati ​​sa dobavljačima vrućih proizvodaca da biraju dobru proizvodnu liniju za vruće proizvodače.

2. Gubitak pritiska injektiranja u sistemu vrućeg trkača

Ne sme se zanemariti gubitak pritiska u sistemu grejanja. Mnogi korisnici ploča za vruće trkače imaju pogrešno shvatanje da je gubitak pritiska injektiranja vrućeg trkača mnogo manji od onog kod kanala hladnog protoka. Razlog je taj što je plastično rešenje u vrućem trkaču uvek toplo tokom procesa ubrizgavanja. Zapravo, mnogo puta suprotno je tačno. Zbog potrebe dizajniranja vreće ručne konstrukcije u kalupu za vruće trkače, rast protoka u sistemu za vruće trkače će se znatno povećati. Zbog toga je gubitak pritiska injektiranja u Hot runner sistemu često veći. U praktičnoj primeni, jer je gubitak pritiska za injektiranje prevelik u sistemu vrućeg trkača, vrlo je teško kreirati ubrizgavanje. Zbog toga se treba koristiti analizu kanala protoka softvera CAE-a, a proces obrade slabe tečnosti plastike (kao što je pc, pom, itd.), Rastvoren u sistemu vrućeg trkača na rastojanju protoka velikog, ili težine radnog predmeta i tako dalje proračun.

3. Standardni i nestandardni sistemi za grejanje

Svi proizvođači toplog pogona obezbeđuju i standardne i nestandardne sisteme za grejanje. Ako je moguće, korisnici bi trebalo da biraju sistem vrelega trkača koliko je to moguće. Koliko je moguće odabrati standardnu ​​dužinu i veličinu mlaznice, ploču za vreću, kapije i tako dalje. Prednost je u tome što kvazi standardni sistem za toplo trčanje ima nižu cenu od nestandardnog sistema vrućeg trkača, a vreme isporuke je mnogo kraće. Zamena delova je korisna za buduću upotrebu i održavanje. Kada je deo prekinut, kupite još jedan standardni deo i stavite ga na liniju.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • Vodič stup ramena
  • Vodič za držač lopte Bushings
  • Metalni izbacivanje Pin
  • Samoslojni kuglični ležaj
  • Delovi sistema Hot Runner sistema
  • Keramički mjerač osigurača