Dom > Znanje > Sadržaj

Lečenje tretmanom Hot runner

- Nov 21, 2017 -

Deo situacije curenja, a ne zbog lošeg dizajna sistema, ali zbog toga što projektni parametri nisu funkcionisali. Kretanje se obično javlja između vruće mlaznice i ploče razdjelnika. Prema dizajnerskim specifikacijama opšte tople gredice, u mlaznici je čelična ivica kako bi se osiguralo da je visina sklopa mlaznica manja od stvarne dubine žleba na ploči vreće. Svrha dizajna ove male veličine (koja se obično zove hladni jaz) jeste izbjegavanje termičkog proširenja što dovodi do oštećenja dijelova kada sistem radi na temperaturi.

1. Vruća mlaznica je pričvršćena na šuntnoj pločici, a vijak za visoku temperaturu na fiksnoj ploči može sprečiti curenje u uslovima hlađenja. Ovaj sistem i dalje treba hladno klirens, jer čelična ivica na sobnoj temperaturi zahteva određeni prostor za proširenje. Iako ova metoda može proaktivno sprečiti curenje vruće mlaznice na šuntnu ploču, ona ne može sprečiti termičko proširenje komponenata pod uslovima pregrijavanja.

2. Vruća mlaznica koja je pričvršćena na šarnirskoj ploči pomoću šrafova se pomera sa šuntnom pločom. Ovaj dizajn ima minimalnu dužinu za vruću mlaznicu, a takođe ograničava rastojanje šupljine. To je ekonomičan i efikasan način za sprečavanje curenja između vruće mlaznice i šanta, i pogodan je za sistem sa manjim brojem šupljine.

3. Ruka vruće mlaznice je dizajnirana elastičnosti umesto čelikom, a elastična ivica obezbeđuje preload u uslovima hlađenja i sprečava oštećenje sistema. Ako se nesreća prekomerno zagreje, može takođe da apsorbuje termičku ekspanziju, što dovodi do povećanja opsega rada na ± 110 ° C.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • Stub za vođenje kalupa za vozila
  • Čelični izbacivanje rukav
  • Bregasta osovina za traktor
  • Senzor radilice
  • Lopatasti kuglični ležaj
  • Kutija za kontrolu temperature