Dom > Znanje > Sadržaj

Klasifikacija kotrljajućih ležajeva

- Nov 21, 2017 -

Kotrljajući ležajevi mogu se podijeliti na sljedeće strukture:

1. Kuglični kuglični ležaji

Struktura kugličnih ležajeva dubokog žljeba je jednostavna, jednostavna za korištenje, najveća je proizvodna serija, najšira primjena klase ležajeva. Uglavnom se koristi za održavanje radijskog opterećenja, ali takođe može izdržati određeno aksijalno opterećenje. Kada se radijalni rastvori ležišta povećavaju, funkcija uglovnog kontaktnog ležišta može izdržati veće aksijalno opterećenje. Koriste se u automobilima, traktorom, mašinskim alatima, motorima, pumpama, poljoprivrednoj mašini, tekstilnoj mašini i tako dalje.

2. Igle valjkasti ležajevi

Igličasti valjkasti ležajevi sa tankim i dugačkim valjcima (dužine valjka u broju puta, prečnik je obično ne manji od 5mm), tako da je radijalna struktura kompaktna, njen prečnik i nosivost i druge vrste ležajeva u isto vrijeme, najmanji prečnik , naročito pogodna za radijalnu instalacionu veličinu ograničenu podršku. U zavisnosti od korišćenja situacije, možete izabrati sklop rolera ili igle i unutrašnjost kaveza bez unutrašnjeg prstena. Površina vratnog vratila i spoljašnja površina otvora kućišta koja se poklapa sa ležajem direktno se koriste kao unutrašnji deo ležišta. Spoljašnja površina kotrljanja, tvrdoća površine trkača vratila ili otvora kućišta za održavanje nosivosti i radne performanse na isti način kao ležajevi ležajeva ležaja. Ležaji su u stanju da izdrže radijalna opterećenja. Na primjer: kardanski vratilo, hidraulična pumpa, mlin za tanku ploču, mašina za bušenje kamena, menjač sa alatnim alatom, menjač automobila i traktora itd.

3. Ugaoni kontaktni ležaj

Kuglični ležaj sa kugličnim kontaktom ima veću graničnu brzinu, može izdržati i opterećenje i aksijalno opterećenje, takođe može izdržati čisto aksijalno opterećenje, a njegova aksijalna nosivost se određuje kontaktnim uglom i povećava se uz kontaktni ugao. Koristi se za: pumpu za ulje, vazdušni kompresor, sve vrste prenosa, pumpu za ubrizgavanje goriva, mašine za štampanje.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • Metalni izbacivanje Pin
  • Metalni bregasta osovina ležaj
  • Kuglični ležaj kugličnog kontakta
  • Podložni kuglični ležaj
  • Delovi sistema Hot Runner sistema
  • Karbida blok kolosijek